Huizenjacht | Deel 2

Onze huizenjacht is plots een versnelling hoger gegaan. Op een moment dat we het helemaal niet verwachtten konden we huizen gaan bekijken én we namen ondertussen ook al een beslissing. Het ziet er voor ons dus heel goed uit en hopelijk kan ik dus binnenkort al overgaan van huizenjachtblogs naar verhuisblogs. 

Eerder vertelde ik jullie al in deze blog dat onze zoektocht wat moeilijker verliep door de lastige periode waar we nu doormoeten. In mijn laatste fotodagboek zagen jullie ook al dat ik afgelopen week 2 huizen ben gaan bezoeken. In deze post vertel ik jullie hoe die bezoeken zijn verlopen en wat de conclusie geworden is.Huis 1: Online vonden we een leuk uitziend huisje in Oudenaarde en ik mailde dat wij graag op de wachtlijst werden gezet voor een bezoek wanneer dat terug zou mogen. Maar maandagochtend kreeg ik al telefoon met de vraag of wij maandagavond al konden langsgaan voor een bezichtiging. Mijn vriend werkt in de zorg en moest die avond tot laat werken, dus we besloten dat ik samen met mijn papa zou gaan kijken. Ik zou dan meteen een tweede afspraak vastleggen samen met mijn vriend indien het huis voor mij een kanshebber was.

In het huis was ik al meteen fan van de eerste ruimtes die we zagen. Een leuke leefruimte en eetkamer die met elkaar verbonden waren en waar veel licht binnenviel en een hoog plafond aanwezig was. Het huis had een leuk tuintje en zeker voldoende kamers. Het was een beetje boven ons oorspronkelijk budget, maar aangezien het op 15min rijden was van waar ik nu woon hadden we het er eventueel wel voor over. Ik ging met een heel goed gevoel naar huis en zag dit zeker als een kanshebber. 


Huurhuis Kruisem

Huis 2: De dag erna deed ik al meteen een tweede bezoek. Tijdens één van de vele wandelingen met mijn papa kwamen wij voorbij dit huis in Kruishoutem. Ik nam een foto van het huis en het telefoonnummer en we gingen verder. Thuisgekomen ging ik op zoek of ik het huis online kon vinden, maar helaas.

Wij hebben er bewust voor gekozen om op zoek te gaan naar een huis voor een klein budget. Wij zouden namelijk heel graag later een klein boerderijtje kopen en dus is het handig meegenomen om toch nog een beetje te kunnen sparen in de periode dat we huren. Dat klein budget zorgde er wel voor dat ik twijfelde om te bellen naar het nummer die bij dit huis hoorde. Uit schrik dat de prijs veel te hoog zou zijn en die mensen dan 'beledigd' zouden zijn omwille van het feit dat ik dacht dat het misschien wel zou lukken voor ons budget. Mijn ouders overtuigden me en ik belde toch. Het huis bleek ruim binnen ons budget te vallen en ik mocht diezelfde avond al op bezoek gaan samen met mijn papa, omdat mijn vriend ook dan tot laat aan het werk was.

Tijdens het bezoek was ik ook hier heel enthousiast. De ruimtes op zich waren groter dan bij het huis in Oudenaarde, maar het geheel was wel kleiner doordat er minder ruimtes waren. Het huis had een afgesloten tuintje en een grote zolder die perfect als opbergruimte kan dienen of eventueel een hobbyruimte. 

Onderweg naar huis kreeg ik echter twijfels... Hetgeen mij vooral bijbleef waren donkere ruimtes en ik kreeg een benepen gevoel bij het huis. Mijn papa volgde mijn gedachten, maar wees mij erop dat het misschien kwam door donkere meubels en donkere muren, want dat konden we ons niet goed meer inbeelden. Het bezoek was nogal snel gegaan.

De nacht die volgde was ik voornamelijk bezig met ideeën voor inrichting in het huis in Oudenaarde. Ik kon mij geen inrichting inbeelden die mooi zou zijn bij het huis in Kruishoutem. Tot de nacht erna. Plots had ik het licht gezien en kreeg ik allerlei ideeën bij het huis in Kruishoutem. Hoe ik de muren zou schilderen, de zetel zou plaatsen, enzoverder. Ook dit huis kreeg dus een kans.! 
Tweede bezoek: Donderdag had ik samen met mijn vriend een afspraak in allebei de huizen. Ik was zo benieuwd wat hij ervan ging vinden. We gingen eerst langs in Oudenaarde waar hij enthousiast was, maar toch ook wat twijfels had over bepaalde dingen. Al was het ook voor hem zeker wel een optie. Daarna reden we door naar het andere huis en al vrij snel was duidelijk dat zijn voorkeur naar dit huis ging. Ik merkte dat de muren niet heel licht geschilderd waren én dat de gordijnen vrij veel licht wegnamen. Op die manier was ook mijn grootste twijfel weggenomen en kon ik mij wel inbeelden dat we er lichtere en gezellige ruimtes konden van maken.

Conclusie: We vroegen nog een nachtje bedenktijd, maar toen we aan de auto waren bleek dat dit eigenlijk niet meer nodig was geweest. We waren allebei overtuigd dat het huis in Oudenaarde voor ons niet voldoende meerwaarde bood om meer huur te betalen. Ik heb dan ook vrijdagochtend meteen gebeld om te melden dat wij het huisje in Kruishoutem heel graag zouden huren.

De huidige huurder zal waarschijnlijk nog tot eind juni in het huis blijven, maar daarna mogen wij het contract overnemen. We kijken er allebei heel hard naar uit en de controlefreak in mij is al allerlei lijstjes aan het opmaken met wat we nu allemaal moeten doen en nodig hebben. Ik hou jullie dus zeker verder op de hoogte over het verdere verloop.Reacties

 1. Spannend zeg. En wat fijn dat je een huis hebt gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh spannend! Leuk om een plekje te vinden waar je je thuis kan voelen. En succes met de stap daarna naar een boerderijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat fijn dat je een huisje gevonden hebt wat goed voelt en binnen je budget ligt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super spannend! Veel succes met jullie nieuwe woonst! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een spannende periode. Heel veel succes met se verhuis!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Upcycling | retro bureautoel

Mijn week in foto's | 11