23 mei 2014

StoffencircusVorig weekend was het niet ver van waar ik woon Stoffencircus. Ik zit al lange tijd in twee facebook-groepen over naaien, namelijk 'Stoffemiekes' en 'Naaien voor vriendinnen'. Op die groepen komen dagelijks echt prachtige werkjes voorbij die de dames zelf gemaakt hebben. Dit heeft er hoogstwaarschijnlijk voor gezorgd dat ik het ook zo graag zelf zou kunnen.

Ik heb wel al eens achter de naaimachine gezeten en simpele dingen gemaakt zoals een pennenzakje met velcro, kussens, verjaardagskronen, een keukenshort, ...
Maar nu zou ik toch ook wel eens echt kleding willen maken. Stof kopen vond ik altijd een grote stap. Wanneer je eens in de Veritas of dergelijke rondsnuistert blijkt al gauw dat stof helemaal niet goedkoop is. Ik bleef het dus maar uitstellen om stof te kopen uit vrees dat mijn projectje dan zou mislukken...

Maar nu was er dus dat stoffencircus. Ik vroeg aan mama of zij zin had om eens mee te gaan met mij en ja hoor, mama zag dit helemaal zitten.
Dus zondag ging ik samen met mama naar de Expo.

Op voorhand hadden we eens in mijn kast gekeken en we hadden besloten om een stretchstof te zoeken voor een kleedje aangezien ik nog nooit een rits heb ingezet. Ik heb wel eerder al wat shirtjes vernauwd en dergelijke, dus ik zag er niet zo hard tegenop om met tricot of dergelijke aan de slag te gaan.Ik heb een coupon gekocht van 1.50m op 1.80m voor 5euro (geen idee wat voor stof... Zacht en stretch en veel dikker dan gewone shirtstof) en een half metertje voor 1euro (super dun stofje). 
Uit de grote lap zou ik een kleedje willen maken aan de hand van een t-shirt, zoals dit kleedje en als ik nog genoeg over heb zou ik er ook nog een kort shirtje willen uithalen naar model van eentje die in mijn kast ligt. Uit het half metertje zou ik een rokje willen maken met een elastiek aan de heupen...Er gaan alvast meerdere scenario's door mijn hoofd over hoe het allemaal zou kunnen aflopen maar ik moet nog even geduld hebben. De examens staan voor de deur en dus moet ik me eerst daarop concentreren.

Maar ik heb alvast mooie vooruitzichten.


Hier nog even de volgende evenementen van het Stoffencircus:2 opmerkingen:

 1. Wat een fijne stofjes heb je gekocht en beslist niet duur. Dan kan je daar prima mee oefenen. Maar gaat je zeker lukken.
  Succes met je examens en daarna lekker achter de naaimachine.
  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ging ook echt voor goedkope stofjes om zo een beetje te kunnen proberen. Dankjewel.!

   Verwijderen