15 april 2014

Haken - Granny square

Sinds een weekje ben ik beginnen haken. Ik had dit al meermaals geprobeerd maar kwam nooit verder dan enkele losse steken. Dit weekend ontdekte ik een youtube-filmpje waarin een vrouw stap voor stap uitlegt hoe je een granny square kan haken. Ik volgde het filmpje aandachtig en met succes!

Mijn allereerste granny ooit !

Na wat surfen wist ik al gauw wat ik wou gaan haken, een omslagdoek met granny squares. Toen ik dit vertelde aan mijn mama vond ze mij weer veel te overmoedig... Mama is er dus duidelijk niet gerust in dat mijn sjaal ooit af zal raken. Ondertussen heb ik al af een toe een lapje bijgemaakt, waardoor ik er nu 7 heb. Hoeveel ik er in totaal zal nodig hebben weet ik nog niet en misschien is dit ook beter zo, ik wil namelijk de moed niet al laten zakken alvorens er echt in te vliegen.

Wat ik tot nu toe al heb...

Om een beeld te krijgen hoe ik de omslagdoek wil: 2 opmerkingen:

 1. Leuk die granny's die je gehaakt hebt. Dat zal een mooie omslagdoek worden.
  Mag ik je een goede raad geven? Probeer ieder vierkantje wat je af heb de draden af te hechten. Anders valt het op het eind zo tegen. Het is nu eenmaal niet het leukste werk wat je op het eind nog moet doen ;-)

  groetjes Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de laatste die ik maakte had ik al door hoe ik ze even kon meehaken zodat ik ze gewoon mocht afknippen, maar die eerste zou ik inderdaad nog even meoten wegwerken. Inderdaad, niet zo leuk.!

   Verwijderen