2 mei 2015

40 dagen zonder vlees

De 40 dagen zonder vlees, georganiseerd door Dagen Zonder Vlees is ondertussen al bijna een maand afgelopen. Tijd dus om even mee te delen hoe die 40 dagen zijn verlopen en of ik er na afloop ook nog mee ben doorgegaan of niet.

Her en der las ik verhalen van mensen die het echt moeilijk hadden om te minderen met vlees eten, maar ikzelf heb hier helemaal geen last van gehad. Ik at wel nog vis gedurende de 40 dagen, dus misschien dat daar het grote verschil in zat.

Wat me wel is opgevallen, zijn de reacties die ik kreeg van anderen. Mensen die helemaal niet begrepen waarom ik het deed. Wou ik vegetariër worden? Wou ik in mijn eentje de wereld redden? Ik was er echt van verwonderd dat zo veel mensen geen idee hadden van deze campagne.


Zoals in bovenstaande afbeelding te zien is heb ik dus maar 2 dagen vlees gegeten gedurende de 40 dagen. De eerste keer, 22 februari, had ik er zelf niet voor gekozen... Mama had al vlees uit de vriezer gehaald voor mij en dan was ik van het idee dat ik het beter kon opeten dan het weg te gooien.
5 maart was het mijn verjaardag en toen trakteerde mijn vriendje op een gezellig etentje. Aangezien hij altijd zo enthousiast is over de lamsburger die ze daar klaarmaken heb ik er dan bewust voor gekozen deze ook te proeven.

Nu een maand later eet ik wel terug vaker vlees, waarschijnlijk met als hoofdreden het gemak. Ik woon nog thuis bij mijn ouders, waar mama 's avonds een lekker potje kookt en ik dus gewoon kan aanschuiven. Ik vind niet de tijd om voor mezelf iets vervangend klaar te maken en mama had na die 40 dagen helemaal geen zin meer om iedere keer 2 verschillende dingen klaar te maken. Wat ik helemaal begrijp van haar kant. Ik eet dus ongeveer 1 à 2 dagen in de week vegetarisch, net als voordien.

Wat heeft dit nu allemaal opgeleverd? Onderstaande resultaten kloppen niet helemaal doordat deze berekend zijn op geen vlees EN vis. Terwijl ik dus wel nog 1 keer per week ongeveer vis at.


Als de campagne volgend jaar weer plaatsvind zal ik zeker opnieuw meedoen, maar dan zal ik ook proberen om anderen te overtuigen om het ook eens te proberen... Hoe hebben jullie de 40 dagen ervaren?

3 opmerkingen:

 1. Best wel een goede prestatie, als je het mij vraagt! Chapeau. ik denk niet dat ik het aan zou kunnen ;-)
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet ongeveer 1x in de week biologisch vlees. Uiteindelijk heb je ook iets nodig! X Laura www.mixtfashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over het nodig hebben ben ik het niet altijd eens. Sommige mensen kunnen perfect een heel leven vegetarisch eten zonde hier problemen bij te ondervinden, anderen houden het perfect vol met de nodige vervangers (vooral B12), maar er zijn inderdaad ook een aantal mensen die het om medische reden niet kunnen doen..

   Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat het slecht is wat jij doet, integendeel.! Ik vind het heel sterk van jou... Had alleen een beetje problemen met de uitspraak.

   Groetjes Lotte.

   Verwijderen